1. del: JEG ER ONLINE NU


Bjorn Dotzauer Jeg er online nu

Jeg er online nu – Sex og Netdating 1. del: What are you looking at?

1 ud af 10 I dette blogindlæg vil jeg se lidt nærmere på, hvad der får os til at oprette og have sex/dating profiler. Herefter vil jeg over i alt 10 indlæg se på de forskellige aspekter i datingprofiler og når vi søger sex på de sex-sociale-medier som f.eks. Grindr og Hornet.

Hvilke signal sender du ud Inden du opretter en profil på nettet, så gør dig nogle få – men vigtige – overvejelser. Hvilke signaler vil du sende til dem der besøger din profil? Er det sex, dates, venner eller noget helt fjerde, du søger? Du skal ikke bare have en profil for at have en profil. Du kan sagtes møde nye venner og få dates ved at være offline – det har vi gjort i århundrede inden internettet kom!

Vil du have en profil så overvej nøje, hvad du skriver om dig selv, hvordan dit billede præsenterer dig og ikke mindst, hvilken platform du skal have din profil på. Udvalget af dating/sex apps er utallige, og der findes en apps eller site for næsten alle former for dating og sexpræferencer, så hold tungen lige i munden mens du beslutter dig for, hvor du udleverer dine seksuelle og følelsesmæssige behov og ønsker.

Sex er i disse år nemmere at finde end sin egen sjæl, så derfor synes jeg, det er vigtigt, at du gør dig klart, at bare fordi du let kan få sex, så betyder det ikke, at det fører en kæreste med sig og herved tryghed. Rigtig mange ender i en ond spiral, hvor de hele tiden (også mens de har sex med kæresten eller en sexdate) tænker på, med hvem og hvornår de kan få sex igen. De er blevet sexafhængige. Jeg kommer ind på sexafhængighed i 4. del af denne blogserie. Årsagerne til at man vælge at oprette en dating/sex-profil kan være mange. Ensomhed, lyster/fetish, længsel efter en kæreste eller behov for at have sex med andre, selvom man er i et forhold.

At være en del af fællesskabet Nogen af jer har måske haft jeres profiler i mange år (f.eks. boyfriend.dk´s start i 2002 og nogen fra før da), og I kan måske ikke give et klart svar på, hvorfor I endnu har samme profil. Nogle af jer har måske en profil, selvom I også har en kæreste, bare for at ”holde kontakten med dem du kender”, eller for at ”se hvad der sker herinde”. Grundene kan være ligeså mange som det antal personer, jeg vælger at spørge. Sagen er dog, at har man en netdatingprofil eller app til f.eks. Grindr, Boyfriend.dk eller en af de andre populære sites, så har man sagt JA til at være med i dette nye århundredes største mødested for os homoseksuelle.

Vi alle kender måske til følelsen af at høre til et sted – at være en del af et fællesskab. Den følelse kan også være den, som nogle har, når de er logget ind på deres profil. Især Facebook kan om noget få fælleskabsfølelsen (og outsider følelsen) frem i os alle. Men også det at have en profil på