top of page

5. del: HVEM CHATTER DU MED?


Falsk profil Bjorn Dotzauer

Hvem chatter du med? 5. del af Sex og Netdating

Fuck så skete det igen! Profilen, som jeg har chattet med over flere dage, har lige slettet sig selv. Vi skulle ellers til at mødes – havde vi aftalt. Dette sker ikke kun for mig, men det sker for mange andre, skal jeg hilse at sige. Når vi befinder os på de sex-sociale medier, kan vi nemt blive forført og ført bag lyset af falske profiler. De giver sig ud for, at de vil det hele, og de lokker det ene billeder efter det andet ud af os blot for at logge af og gemme sig. I min serie her om sex og netdating vil jeg her skrive lidt om det at chatte med en falsk profil.

Falsk kærlighed Du ved aldrig rigtig, hvem der sidder på den anden side af skærmen, og derfor er det vigtigt, at du holder dine kort tæt inde på kroppen. Jeg ved, hvad jeg taler om, for de sidste 14 år har jeg været en fast del af de sex-sociale mediers platforme, der for mig startede med en profil på boyfriend.dk. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har taget mig selv i at chatte med profiler, der senere har vist sig at være det pure opspind. Billeder der var taget fra pornofilm eller fra andre profiler med profiltekster, der var så kreative, så selv ikke djævlen kunne gennemskue dem. Ja jeg har følt mig som et offer i disse profilers leg med mig, mine lyster og hunger efter kærlighed (og sex). Heldigvis er jeg blevet klogere, og i dag sidder jeg blot og trækker på skulderne over disse falske profiler. Men jeg bliver stadig sur og skuffet over, hvordan nogen mænd leger med andres følelser på nettet.

Brug din fornuft, ikke din liderlighed Jeg ved, at jeg alene ikke kan stille meget op overfor dem men ved at skrive om det, får jeg måske andre til at være opmærksom på dette problem. Nu skal jeg ikke skabe frygt og løfte min pegefinger og fortælle dig, at du ikke længere skal chatte med nogen på nettet – for selvfølgelig skal du det. Du skal bare tænke dig om, når du chatter med nye profiler på nettet. Du skal ikke bare kaste dig hovedløst ud i en chat og vise nøgen/private billeder af dig selv. Vær lidt forsigtig og gem lidt af dine frække billeder, til du ved mere om personen bag profilen, du chatter med. Nu tænker du sikkert, at det her kunne komme til at blive til meget lange chat om ingenting, eftersom ingen nu ønsker at give noget af sig selv. Her kan jeg blot sige; Stol på din indre stemme (ikke din liderlighed) og brug din fornuft, så kommer du ikke så nemt ud for kedelige episoder på nettet.

Vær forsigtig med at give for meget af dig selv – i hvert fald i starten af en chat. Desværre findes der ingen opskrifter eller måde at afslører en falsk profil, så din sunde fornuft er det bedste redskab her.


Bjorn Dotzauer
Indlæg: Blog2 Post
bottom of page