Drugrape mig med dit Chem!

Opdateret: 1. juli 2020

Drugrape Bjorn

Chem-sex bliver i dag dyrket, som vi før i tiden røg joints og drak øl under sex! En kedelig trend fra Berlin, London og San Francisco’s undergrundsmiljø, har spredt sig herhjemme med lysets hast, og det ser ikke ud til at trenden har toppet endnu.

Oplysning om chemsex Efter at jeg, op til en weekend for to uger siden, postede et opslag på Facebook, om at jeg efterlyste personer, der bruger chem-stoffer under sex, blev jeg mødt med en stor interesse for emnet. Jeg fik i den weekend 10 mails med beretninger fra folk, der havde oplevet det på nært hold – det var meget skræmmende beretninger, som jeg blev meget berørt over at læse. Det var beskrivelser om, hvordan mænd i alle aldersgrupper i lgbt-miljøet bruger stoffer under sex, både under ’almindelig’ lige-på sextræf fra mænd de har mødt på grindr, eller ved gangbang arrangementer hos private og/eller i byens sauna. Jeg må nok lige hurtigt indskyde, at det stadig kun er et fåtal af lgbt-erne, der benytter sig af chem-stoffer som; crystal meth (Tina), ketamin, RHG/GBL, kakain, MDMA, amfetamin (speed) m.fl. under sex, men tallet er hastigt stigende. Derudover bliver rusmidler i store dele af befolkningen brugt så som; poppers, joints og alkohol.

Slamming og gangbang Jeg har interviewet med en del, der dyrker chemsex den seneste tid, og det er skræmmende historier fra en undergrunds verden, som i disse år bare bliver mere og mere udbredt i lgbt-miljøet i takt med, at stofferne bliver nemmere at få fat på, og prisen bliver billigere på stofferne. Videoer på tumblr og internettets pornosider viser, hvordan fænomenet i udlandet smitter af på, hvordan især bøsser fra slut 20’erne og op til midt 40’erne herhjemme ender i chem-misbrug, som er utrolig svær at komme ud af, da vi herhjemme ikke har en politik på området, og behandlingsstederne ikke har sat sig nok ind i problematikken i brugen af chem-stoffer under sex, og derved ikke helt ved nok om, hvordan chemsex-brugerne skal behandles.

På Grindr kan man meget let finde fester, hvor der bliver indbudt til chemsex. Jeg har hørt historier fra, og om unge mænd ned til 17 år, der bliver lokket ud i et misbrug ved at få stoffer gratis mod at bliver brugt og være centrum for gangbang arrangementer, hvor lidt ældre mænd bruger løs af den unges huller, her er risikoen for at få hiv og hepatitis c meget stor da kondom for langt de fleste tilfælde ikke er noget de bruger. Mange af de unge tager ikke PrEP, der kan beskytte dem mod hiv-smitte under rosen, og de er ligeglade med hvad de får af sexsygdomme. At ’slamme’, er et slagord for at injicerer sig med kanyler fyldt med f.eks; crystal myth (Tina) sammen med en gruppe af venner. Det bliver til en gang ”russisk roilette”, hvor smitteoverførelsen af hiv og hepatitis c bliver dyrket og øger intensiteten under chemsex. Som følge af chemsex kan dem der tager stofferne ende med at tage for store doser som kan føre til tvang, rape (voldtægt), afhængighed, økonomi, sexafhængig, koma, og i værste tilfælde død, som desværre allerede er set herhjemme mere end en enkelt gang.

Min første oplevelse Da jeg var 17 år i Vordingborg, husker jeg en episode, hvor jeg fik tilbud kokain på det lokale diskotek, Prinsen. Jeg tog i mod det, det var nemt, men ingen vidste, at jeg kun tog imod det for at finde ud af hvor nemt det var. Det var en meget skræmmende oplevelse, at være midt i en dealers verden om løfter om den fedeste nat, om kvinder, der bare ville ligge sig for mine fødder. Jeg bildte manden ind, at jeg ville tage det på toilettet – ligesom alle andre gjorde, og den hoppede han på. Da jeg var alene stak jeg af. Det var sommer, så jeg behøvede ingen jakke eller andet med mig. Jeg husker, at jeg løb til den nærmeste politistation. Vordingborg er ikke en særlig stor by, så jeg mente, at det var