top of page

Drugrape mig med dit Chem!

Drugrape Bjorn

Chem-sex bliver i dag dyrket, som vi før i tiden røg joints og drak øl under sex! En kedelig trend fra Berlin, London og San Francisco’s undergrundsmiljø, har spredt sig herhjemme med lysets hast, og det ser ikke ud til at trenden har toppet endnu.

Oplysning om chemsex Efter at jeg, op til en weekend for to uger siden, postede et opslag på Facebook, om at jeg efterlyste personer, der bruger chem-stoffer under sex, blev jeg mødt med en stor interesse for emnet. Jeg fik i den weekend 10 mails med beretninger fra folk, der havde oplevet det på nært hold – det var meget skræmmende beretninger, som jeg blev meget berørt over at læse. Det var beskrivelser om, hvordan mænd i alle aldersgrupper i lgbt-miljøet bruger stoffer under sex, både under ’almindelig’ lige-på sextræf fra mænd de har mødt på grindr, eller ved gangbang arrangementer hos private og/eller i byens sauna. Jeg må nok lige hurtigt indskyde, at det stadig kun er et fåtal af lgbt-erne, der benytter sig af chem-stoffer som; crystal meth (Tina), ketamin, RHG/GBL, kakain, MDMA, amfetamin (speed) m.fl. under sex, men tallet er hastigt stigende. Derudover bliver rusmidler i store dele af befolkningen brugt så som; poppers, joints og alkohol.

Slamming og gangbang Jeg har interviewet med en del, der dyrker chemsex den seneste tid, og det er skræmmende historier fra en undergrunds verden, som i disse år bare bliver mere og mere udbredt i lgbt-miljøet i takt med, at stofferne bliver nemmere at få fat på, og prisen bliver billigere på stofferne. Videoer på tumblr og internettets pornosider viser, hvordan fænomenet i udlandet smitter af på, hvordan især bøsser fra slut 20’erne og op til midt 40’erne herhjemme ender i chem-misbrug, som er utrolig svær at komme ud af, da vi herhjemme ikke har en politik på området, og behandlingsstederne ikke har sat sig nok ind i problematikken i brugen af chem-stoffer under sex, og derved ikke helt ved nok om, hvordan chemsex-brugerne skal behandles.

På Grindr kan man meget let finde fester, hvor der bliver indbudt til chemsex. Jeg har hørt historier fra, og om unge mænd ned til 17 år, der bliver lokket ud i et misbrug ved at få stoffer gratis mod at bliver brugt og være centrum for gangbang arrangementer, hvor lidt ældre mænd bruger løs af den unges huller, her er risikoen for at få hiv og hepatitis c meget stor da kondom for langt de fleste tilfælde ikke er noget de bruger. Mange af de unge tager ikke PrEP, der kan beskytte dem mod hiv-smitte under rosen, og de er ligeglade med hvad de får af sexsygdomme. At ’slamme’, er et slagord for at injicerer sig med kanyler fyldt med f.eks; crystal myth (Tina) sammen med en gruppe af venner. Det bliver til en gang ”russisk roilette”, hvor smitteoverførelsen af hiv og hepatitis c bliver dyrket og øger intensiteten under chemsex. Som følge af chemsex kan dem der tager stofferne ende med at tage for store doser som kan føre til tvang, rape (voldtægt), afhængighed, økonomi, sexafhængig, koma, og i værste tilfælde død, som desværre allerede er set herhjemme mere end en enkelt gang.

Min første oplevelse Da jeg var 17 år i Vordingborg, husker jeg en episode, hvor jeg fik tilbud kokain på det lokale diskotek, Prinsen. Jeg tog i mod det, det var nemt, men ingen vidste, at jeg kun tog imod det for at finde ud af hvor nemt det var. Det var en meget skræmmende oplevelse, at være midt i en dealers verden om løfter om den fedeste nat, om kvinder, der bare ville ligge sig for mine fødder. Jeg bildte manden ind, at jeg ville tage det på toilettet – ligesom alle andre gjorde, og den hoppede han på. Da jeg var alene stak jeg af. Det var sommer, så jeg behøvede ingen jakke eller andet med mig. Jeg husker, at jeg løb til den nærmeste politistation. Vordingborg er ikke en særlig stor by, så jeg mente, at det var et godt træk af mig, at gå direkte til politiet og fortælle dem, hvor nemt det er at få fat på stoffer på byens diskotek – og så for en ung gut som mig på bare 17 år. Jeg blev hurtigt klogere, da jeg nærmest blev mødt som en kriminel. Jeg blev i den grad krydsforhørt og mine forældre blev ringet op for at hente mig på stationen. Fair nok, jeg var jo mindreårig! Ingen af betjentene gjorde noget ved problemet om at stofferne flød rundt på byens diskotek, tværtimod blev jeg talt til, som var jeg den skyldige – men skyldige i hvad?

At råbe op om, at jeg ikke ønskede at se mine venner gå ned med misbrugsproblemer, og et natteliv, hvor stofferne bestemmer om, man skal have det ”sjovt” eller være en outsider. Politiet tog ikke engang posen med det hvide stof fra mig, da min mor hentede mig på stationen. Jeg fik den med hjem! Jeg skyllede den efterfølgende ud i toilettet med min mor som vidne, og ikke et gram mindre ubeslutsom i, at stoffer ikke var min måde at have det sjovt på.

Ikke enestående Hvad der skete dengang i Vordingborg, har jeg set utallige gange efterfølgende i byer som Næstved, Aarhus, Odense og ikke mindst i København hvor jeg i dag bor. Da jeg i mange år boede i udlandet, blandt andet i New York City, London og Paris, blev stofferne mere og mere en vane for mig, at de var omkring mig. Jeg tog dem aldrig selv, da jeg igen og igen så hvad det gjorde ved de mennesker jeg var omgivet af. Jeg indrømmer, at jeg har taget et hiv af en joint fra tid til anden, men da jeg ikke ryger, er det altid endt med, at jeg har hostet som én i helvede, og har været nødsaget til at stoppe efter et par sug. Det jeg vil med min fortælling er, at stofferne, er her for at blive. Politiet kan ikke gøre det store ved problemet, og jeg kan ikke redde alle mennesker i denne verden – om end hvor meget jeg ønsker det. Det hører med til den personlige udvikling, at prøve alkohol og rygning af. Men nu er stofferne blevet så kraftige, at de kan slå ihjel med blot et lille interval i kanylen, eller som dråbe der kommer i drinks til festen, at vi må gøre noget NU.

Konference i AIDS-fondet Heldigvis gjorde mit opslag også, at jeg blev inviteret til en konference hos AIDS fondet den efterfølgende mandag. Her fik jeg en bred oplysning om problematikken og om hvordan stofferne virker. Noget vi alle kan læse om på AIDS fondets hjemmeside (se linket nedenfor). Jeg sad hele tiden og savnede kampagnen, der skulle ud til miljøet og hjælpe dem, der er fanget i stoffernes net eller alle de mange unge skønne mænd, der prøver stoffer af under sex, og som havner i et misbrug efterfølgende. AIDS fondet, skal have en stor ros for at bringe emnet op og tage det alvorligt – bedre sent end aldrig. Nu håber jeg bare, at vores politikere tager emnet ligeså seriøst, og laver en handlingsplan for, hvordan vi kan oplyse og hjælpe dem der er havnet i et misbrug eller dem der prøver stofferne af ved et tilfælde. Jeg har tidligere beskrevet brugen af de sex-sociale-dating apps, hvor jeg har ytrede min bekymring over vores brug af mennesker. Det er en tendens i tiden, at vi hurtigt skifter sexpartnere ud og er bange for at binde os. Jeg mener, at det er et samfundsproblem, vi bliver nød til, at se på også, når vi i de kommende år også skal tage vare på vores unge mennesker, der bliver fristet af billige stoffer og chem-sex fester.

Jeg efterlyser derfor mere oplysning via medierne og en debat om emnet i miljøet – og jeg er ikke bange for at åbne den debat her.

Læs mere om chemsex på:


sexolog-bjorn-dotzauer
Bjorn Dotzauer

Comments


Indlæg: Blog2 Post
bottom of page