EU-valget og LGBTs rettigheder


imgres

Sex mellem mænd: HISTORISK SET, 2. del

Sikke et valg vi havde i søndags ved Europa Parlamentsvalget! Hver 4. dansker stemte på Dansk Folkeparti, trods netop dette parti ikke har gjort noget som helst for at LGBTs rettigheder forbedres her i Danmark. Jeg kender endda flere homoseksuelle mænd, der i søndags stemte på netop DF. Jeg bliver sgu lidt bange. Hvor er vi i Europa på vej hen?

Østrig har lige vundet det Eurovisionens melodi grand prix med den skæggede dame, og der var ikke et øje tørt over hvor frigjorte vi er, her i Europa. Vi buede af Rusland, og de kvitteret ved at give vindersangen 5 point. Vi viste vores homo-flag med stolthed mens Conchita Wurst sang, og 14 dage efter sangkonkurrencen i København, stemme vi igen, og denne gang vinder nationalisme og EU-kritiske kandidater, til at sidde og bestemme i Bruselle. Europa har nu kvitteret ved at vise os deres nationale flag.

Selvmodsigelsen forekommer mig for tiden at være ekstrem stor. Alle vil vi have frihed og fred i verden, samtidigt ønsker vi ikke at være en del af et samarbejde tværs over grænser, der kan styrke vores frihed og stabilitet her i Europa. Sådan opfatter jeg i hvert fald valget. Jeg kan tage fejl ­– og ved Gud, så håber jeg, at jeg tager fejl!

Vi homoseksuelle har opnået meget siden Skt. Hans aften 1948, hvor en lille kreds af homoseksuelle mænd, med Axel J. Lundahl Madsen og Helmer Fogedgaard i centrum oprettede ”Kredsen af 1948” i Aalborg.[1] Før denne kreds blev oprettet, havde vi homoseksuelle mænd, kun mulighed for at mødes på barer, gader, toiletter eller i private kredse. Men med forbundet blev det muligt at mødes og arrangere særlige homoseksuelle sammenkomster.[2] Det blev hurtigt et socialt mødested for de homoseksuelle i Aalborg, og da Axel i 1949 flytter til København tager han foreningen med sig. Foruden at mødes i forbundets lokaler i København, kunne de homoseksuelle mænd også bruge det nye medlemsblad, Vennen (senere Pan bladet), til at finde nye bekendtskaber. Her kunne man sætte en annonce i og søge efter en partner eller som det ofte va