top of page

Fremtidens dating er startet med AI

Af Bjorn Dotzauer

Bjorn Dotzauer, sexolog, AI, lys, ensomhed, LGBT, Jan Brøndum, bbrondumphotography
Bjorn Dotzauer Foto: Jan Brøndum

AI står for Artificial Intelligence, Kunstig Intelligens på dansk.

De nye tider kalder på nye former for romantik, og i disse tiders digitale verden ser vi en stigende udbredelse af AI chat-robotter, der spiller en interessant rolle i menneskers interaktioner og relationer. Kunstig Intelligens (AI) har potentialet til at påvirke, hvordan vi opfatter romantiske forhold og engagerer os i datingverdenen.


Chat-robotter som samtalepartnere og rådgivere AI chat-robotter bliver mere end bare automatiske svarmaskiner. De er programmeret til at analysere og reagere på menneskelig adfærd og følelser. Disse robotter tilbyder ofte psykologisk støtte og vejledning til folk, der føler sig ensomme eller har det svært. Dette kan være en hjælp, men det er vigtigt at huske på, at overdreven brug af sådanne chat-robotter også kan føre til en form for afhængighed, hvor man søger trøst i en virtuel verden / en ven som ikke er virkelig, i stedet for at løse problemer i den virkelige verden.

AI's indflydelse på dating og selvværd AI kan have en betydelig indflydelse på datingverdenen. Mange datingplatforme og apps bruger allerede i stor stil algoritmer til at matche profiler baseret på interesser, personlighed og andre faktorer. Dette kan give brugerne større selvtillid og komfort i at interagere med potentielle partnere. Derudover kan AI hjælpe med at formulere bedre beskeder og endda foreslå nye samtaleemner, hvilket kan forbedre brugernes oplevelse af online dating.

  • AI kan pimp din dating profile op.

  • AI kan skabe en større selvtillid i de chat-beskeder man sender afsted.

  • AI kan formulere nye sætninger for at friske dit image op.

Udfordringer og risici ved AI i romantiske relationer Selvom AI chat-robotter og algoritmer kan have positive effekter, er der også nogle udfordringer og risici ved brugen af den kunstige intelligens. Der er eksempler på chat-robotter, der forsøger at udnytte folk ved at bede om bankoplysninger eller sender dig scam.

Se altid efter fejl, anbefalinger og reviews inden du giver alt for personlige oplysninger ud på nettet, det kan hjælpe dig med at fravælge forklædte chat-forum der giver dine oplysninger videre til 3. part. Brug din sunde fornuft og giv ikke flere oplysninger ud om dig selv, end du ville til en person du lige har mødt online. Det er vigtigt for brugerne at være opmærksomme på sådanne trusler og være forsigtige med at dele personlige oplysninger online. Der kan også være en berøringsangst for at integrere med AI i udviklingspsykologi, især når det drejer sig om LGBT+ personer. Men når det anvendes korrekt, kan AI-chat-forum også hjælpe med at løse ensomhedsproblemer, som mange LGBT+ personer står overfor.

Tillid til algoritmer og beslutningsprocesser Tillid spiller en vigtig rolle i, hvordan mennesker opfatter og bruger AI-chatforums. Tillid til algoritmer og maskinel læring kan påvirke vores valg og beslutninger i datingverdenen. Positive illusioner om, hvor godt algoritmerne matcher os med potentielle partnere, kan påvirke vores investering i relationer og endda vores oplevelse af tiltrækning. Det er afgørende at forstå, at AI's beslutninger ikke altid er objektive, og at der kan være en skjult bias i de anbefalinger, de giver.

Vi har før set det ved reklamer på f.eks. FaceBook og Google, men nu er det også dating sider som Tinder, der benytter sig af algoritmer. Det har været brugt de sidste par år, men der er sket et boom i optimeringen af den direkte algoritme på dating-sider. Nu findes der også apps, hvor man kan kreere sin helt egen kunstige date.

Replika er en af de mange nye apps, der giver dig muligheden for at chatte med en AI-robot og udvikle det mod betaling selvfølgelig, så du kan se kunstigt fremstillede erotiske billeder og være dens kæreste. Andre dating-platforme matcher allerede profiler ved at bruge deres oplysninger om f.eks. om deres personlighed, interesser, uddannelse, religion og hobbyer.


Sexologens perspektiv på AI Som sexolog er det afgørende for mig at forstå og udforske de dynamikker, der påvirker menneskers intime relationer og seksuelle sundhed. Den moderne teknologiske udvikling, herunder kunstig intelligens (AI), har åbnet op for nye døre inden for romantik og dating, men det er vigtigt at anerkende både de positive og potentielt problematiske aspekter af denne udvikling.

Jeg har bemærket, at AI chat-robotter i stigende grad fungerer som samtalepartnere og rådgivere for enkeltpersoner, der oplever ensomhed eller svære følelsesmæssige udfordringer. Mens dette kan være en støtte i mange tilfælde, er det også nødvendigt at være opmærksom på faren for afhængighed og den potentielle frakobling fra virkelige, meningsfulde relationer. Som sexolog er min rolle at hjælpe mine klienter med at finde en balance mellem teknologiens fordele og det vigtige behov for dybtgående, følelsesmæssige forbindelser med andre mennesker.

En anden fascinerende udvikling er brugen af AI i datingverdenen. Algoritmer kan matche mennesker baseret på en række faktorer, der kan øge selvtilliden og selvværdet hos dem, der søger romantiske partnere. Dog er det afgørende at huske, at fysiske tiltrækning og personlig kemi ikke kan reduceres til en algoritme. Som sexolog er min opgave at hjælpe mine klienter med at forstå, at et godt romantisk forhold går ud over overfladiske parametre og omfatter en dybere forståelse for hinandens behov, ønsker og følelsesmæssige tilstand.

Jeg er også opmærksom på, at der er risici ved brugen af AI i romantiske relationer. Muligheden for, at algoritmer kan indeholde bias og påvirke beslutninger, skal tages i betragtning. Tillid til teknologi er en vigtig faktor, og som sexolog vil jeg arbejde sammen med mine klienter for at opbygge en sund tillid til teknologien, samtidig med at vi opretholder kritisk tænkning og forståelse for teknologiens begrænsninger.

I min praksis integrerer jeg den nyeste teknologi med grundlæggende menneskelig indsigt for at hjælpe mine klienter med at navigere i komplekse relationelle dynamikker. Kunstig intelligens kan være en værdifuld ressource, men den skal anvendes med omtanke og en forståelse for dens begrænsninger.

Gennem åben dialog og kontinuerlig refleksion håber jeg at hjælpe mine klienter med at skabe dybtfølte, meningsfulde forbindelser i en moderne, teknologisk verden.

Konklusion: Fremtiden for AI i online hookups og dating Kunstig intelligens har potentialet til at revolutionere måden, vi engagerer os i romantiske forhold og interagerer med andre online. Mens der er klare fordele ved brugen af AI chat-robotter og algoritmer i datingverdenen, er det vigtigt at forstå de potentielle faldgruber og risici. En afbalanceret tilgang, der prioriterer sikkerhed, privatliv og mangfoldighed, vil være afgørende for at forme fremtiden for AI i kærlighedsøjemed og på dating-sites.
Referencer:

1: Algorithmic Trust and Matching Score in Online Dating

Lars van der Linde, Hollandsk studie.

2: Artificial Intelligence in Recruitment Opportunities and Challenges of Implementing Artificial Intelligence in today’s Recruitment Processes

Helena Lundvall, Svensk studie

3: The influence of algorithms on political and dating decisions

Ujue´ AgudoID, Helena MatuteID, spansk studie

4: A participatory initiative to include LGBTQ+ voices in AI for mental health

Andrey Kormilitzin1, Nenad Tomasev2, Kevin R. McKee2, Dan W Joyce1,3. UK studie.

5: Why Physical Attraction Matters, and When It Might Not Madeleine A. Fugère Ph.D. USA artikel.
Foto: Jan Brøndum / Instagram: brondumphotography

コメント


Indlæg: Blog2 Post
bottom of page