top of page

FRYGT SKABER ANGST


Frygt skaber angst, og angst skaber afstand. Vi er alle på samme jord, og alligevel bekæmper vi hinanden med fordomme, foragt og intolerance.

Om vi er blandt flertallet, der elsker det modsatte køn eller om vi er minoriteter, der elsker det samme køn – eller begge. Vores verden udgår fra samme grundopfattelse. Kærlighed. Det ryster mig derfor, at vi stadig i 2017 skal have kvindekamp, LGBT udfordringer og at religion til stadighed truer vores verdensfred. Med Trump i spidsen for det nye Amerika, tænker jeg, vi må være på vagt overfor vores værdier og rettigheder som LGBT-verdensborgere. Love makes the world go round – sang vi i 1980’erne, og det er denne kærlighed, der skaber en interaktion mellem mennesker, den må vi ikke glemme.

Jeg oplever fra tid til anden, at der kommer en ung gut hen til mig og spørger: ”Hvorfor skal det være så svært at være sig selv?”, ”Hvorfor kan jeg ikke bare elsker uden at skulle forsvare min seksualitet?”. Trods den åbenhed, der er i medierne og den oplysning der bliver formidlet på skolerne rundt omkring i landet, så halter vores tolerance gevaldigt, når det kommer til personer, der træder ud af den normative opfattelse af hvordan vi mennesker bør leve. Ofte når en mand kommer til mig med et seksuelt problem eller udfordring, så handler det i ligeså høj grad om hvordan hans omverden imødekommer ham.

Lad os sprede lidt mere kærlighed og tolerance til hinanden. På den måde kan verden blive et bedre sted. Lad os ikke frygte Trump og russerne, men vise dem, at med kærlighed vinder vi alt.Bjorn Dotzauer

Comments


Indlæg: Blog2 Post
bottom of page