top of page

HVORFOR SKAL VI HELE TIDEN KNEPPE?


Hvorfor er det, at den gammeldags dating er på derouten? Det er blevet så nemt at finde sex, at vi helt har glemt, hvordan vi dater og giver os tid til at mødes over en kop kaffe og hygge os, at se hinanden an og at lære hinanden at kende, er blevet et onde vi ikke tør indvie os i. Jeg mødte en sød ung gut her den anden dag, og han spurgte mig, hvordan det kan være, at vi har grindr og og de andre sex apps, men ikke nogen seriøs netdating-apps. Jeg måtte melde pas på det spørgsmål. Jeg ser også igen og igen, drenge og mænd kun søge efter noget lige på sex.

Sex er en dyrisk drift Jeg tænker, det kan have noget at gøre med, at sex er en dyrisk drift, og en af de vigtigste livselementer, der skal til for os mennesker at leve et tilfredsstillende liv. Kærlighed, tryghed og nærvær mellem to mennesker, er i høj grad altafgørende for vores eksistens. Vi søger underbevidst, eller bevidst kærligheden, og i jagten bliver vi blændet af den nemme sex vi kan få. Vi forveksler sex med kærlighed, og for nogen bliver det til en afhængighed af sex for at finde nærvær.

Mig selv som eksempel Nu er jeg selv single, og derfor er jeg også på kødmarkedet. Jeg oplever, derfor også selv, hvor nemt det er at finde sex, men en oprigtig date skal jeg virkelig kæmpe for at få i hus. Får jeg endelig en date, så er der ofte lagt op til, at den skal ende privat og gerne uden tøj på.

Nu skal det jo ikke være en artikel om, hvad jeg søger og mit sexliv, for det er sgu ikke så interessant i det store billede af hvordan vi mænd finder kærligheden. Men jeg vil alligevel gerne bruge mig selv som et eksempel her. Det jeg søger, er den gode gammeldags date, hvor vi kan inviterer hinanden ud og hygge os. Mødes et par gange, udveksle forsigtige kys og få gnisterne til at starte den ild der forhåbentligt vil opstå, når vores hjerter rammer hinandens slag. Ja, håbløs romantiker, det er mig! Men jeg tror på det kan lade sig gøre. Hvorfor skal vi hele tiden bolle? Jeg vil gerne bolle, men det at putte og være tæt på et andet menneske, kan give endnu mere intimitet og glæde i hverdagen.

Vende den kedelige spiral Hvordan kan vi vende denne kedelige tendens til bare at søge sex, hvor vi bliver følelsesmæssigt fattigere, og hvor kærligheden og tosomheden bliver sat i anden række? Hvor vi misbruger hinanden tillid, blot for at få noget hurtig sex, som der ikke er nogen egentlig investering i på kærligheds-skalaen. Ja, det er et godt spørgsmål at stille sig selv, inden vi logge på Grindr næste gang. Hvordan kan vi vende denne spiral, der blot giver os kønssygdomme, ensomhed og længsel efter mere lige-på-sex? Jeg har desværre ikke svaret, for det er ikke noget jeg alene kan have indflydelse på. Det er noget vi må gøre sammen. En god start, er at starte på at date hinanden i stedet for at have sex med hinanden. At vi ændre vores profiltekster fra NSA til Dates. Jeg har som sagt ikke alle svarene her, for jeg ved, at sex er dejligt, og at sex giver en god følelse i kroppen når det står på. Jeg siger blot, at du skal værdsætte din krop, og give kærligheden tid til at komme til dig.

Nej, brug ikke ventetiden på sex, det gør blot tiden endnu længere, inden du kan lukke et andet menneske helt ind i dit inderste. Tør du give kærligheden en chance nu?

BjornDotzauerLogo
Bjorn Dotzauer

Comments


Indlæg: Blog2 Post
bottom of page