top of page

MÅ JEG BEHOLDE MIN FORHUD


Forhud er i disse dage et heftigt diskuteret emne, og ærligt talt forstår jeg ikke helt den indgangsvinkel som medierne bruger – om omskæring skal forbydes eller ej.

Hvorfor ser medierne ikke mere på det, forhuden er til for, og ud fra dette skriver noget konstruktivt?

Forhuden har vi mænd af den ene og meget vigtige grund, at beskytte vores penishoved. Penishovedet er et indre organ, der skal beskyttes når det ikke er i brug. Uden forhudens beskyttelse bliver penishovedets tynde hudlag overstimuleret og danner derved ekstra hudlag som nedsætter følsomheden på penishovedet. Havde forhuden ingen betydning for os mænd, havde evolutionen for længst afskaffet den og blottet vores penishoved. Men det har den ikke.

Hos ALLE han-pattedyr er der forhud, så behøver jeg spørge om, hvorfor vi mennesker er så dumsindede at fjerne noget, der fra naturens siden SKAL være der? Jeg vil ikke gå ind i debatten, hvorvidt drenge skal eller ikke skal omskæres, for ærligt talt, så synes jeg at denne debat er alt for lavmålt og langt under, hvad vi mennesker burde bruge vores tid på. SELVFØLGELIG SKAL INGEN DRENGE/MÆND OMSKÆRES – INTET STED I VERDEN! Så er det sagt, og så ikke mere om det, men lad os se på hvad forhuden egentlig er skabt til, for det er der ikke mange der skriver om.

Fascinerende forhud Forhudens formål er, som tidligere nævnt, at beskytte det meget følsomme pikhoved (penishoved) og medvirke til en god glidning i skeden på kvinden (eller i endetarmen). Lige siden tidernes morgen har vi mennesker været enten fascineret eller forfærdet over denne løse hud der sidder på nok menneskhedens mest omtalte, mytefiserede, elskede/hadede organ. I nogle kulturer har de voksne opfordret og lært unge drenge at hive i deres forhud så den kunne blive længere og mere fleksibel, i andre kulturer har man allerede få dage efter fødslen af et drengebarn fjernet huden. I begge tilfælde har der ligget et ritual tilknyttet og en form for overtro, der har været overført i generationer uden at nogen har stillet spørgsmålstegn ved det. Vi ved i dag meget mere om forhuden og dens formål end de tidlige tiders stammer og primitive religionssamfund vidste. Den viden bliver bare alt for sjældent videregivet når medierne kaster sig over debatten om omskæring.

Drenge og forhud Mange drengebørn oplever en eller anden form for forsnævring af forhuden, men i de allerfleste tilfælde vokser drengene fra det, så kun ca. en procent af teenagere har en forsnævring af forhuden. Denne forsnævring kan let opereres væk, så opsøg endelig din læge, hvis du oplever en forsnævring af din forhud eller har et drengebarn i alderen 10-14 år der stadig ikke kan trække forhuden helt tilbage.

Rengøring bag fortæppet For os mænd, der stadig har vores fortæppe intakt, gælder det om at holde området bag forhuden rent. Den bedste og nemmeste måde at gøre dette på, er at trække forhuden helt tilbage når du er i bad. Gør det forsigtigt, så du ikke skader den følsomme streng som holder forhuden på plads. Brug aldrig sæbe! Kun vand. Når du har trukket forhuden helt tilbage med den ene hånd, så pikhovedet er helt blottet, så bruger du stille og roligt din anden hånds tommelfinger til at gnide omkring området hvor forhuden starter. Især lige ved strengen kan der godt samle sig rester af sæd og urin, der skal fjernes. Det er nemt at rengøre sig bag forhuden og samtidigt kan det kildre lidt og give en lille nydelse – og måske fører det til en god udløsning som belønning. Så ingen grund til at gå glip af denne intimrengøring bag fortæppet.

Manglende forhud Er du blandt de uheldige, der er blevet omskåret uden at have haft et valg, må du ikke fortvivle. Et blottet penishoved er måske ikke ligeså følsomt som et hoved med forhud, men du kan stadig nyde sex og nogle oplever endda, at den nedsatte følsomhed kan få dem til at holde længere under samlejet – og det er især kvinder meget glade for. Men fordelene ved ikke at have sin forhud er ikke mange, så er du blandt disse omskårede mænd, kan du få opereret en ny forhud på igen, men desværre kommer denne forhud aldrig til at være ligeså følsom som hvis du havde haft den du blev født med. Min opfordring her er, at vi skal passe på vores drengebørn og lade være med at skære i raske børn!

Fakta om forhuden

  1. En udfoldet forhud har ca. størrelsen af en 50-kronerseddel.

  2. Alle pattedyr har forhud fra hvaler til hunde.

  3. 7 % af 7 årige drengebørn har forhudsforsnævring. Dette vokser langt de fleste drenge fra, og kun ca. 1 % af teenagere har gener med forsnævring af forhuden.

  4. I Danmark omskæres ca. 2000 drengebørn hvert år. Det er ikke ulovligt at omskære drenge i Danmark. Det er derimod ulovligt at omskære piger.

  5. Er man blevet omskåret kan der genskabes en forhud enten ved operation eller forhudforlængelse.

Comments


Indlæg: Blog2 Post
bottom of page