top of page

MÅ JEG FJERNE MIN TISSEMAND?


Skærmbillede 2014-09-16 kl. 15.20.10

At elske sin krop, er ikke en selvfølge for alle.

Nogen bliver født i den forkerte krop, mens andre aldrig rigtig lærer at holde af den krop de er født i.

Mange homoseksuelle og transpersoner oplever, at de har et image at leve op til. Identitetsspørgsmål og realitetsbevidsthed bliver for mange et rodet puslespil, hvor brikkerne aldrig rigtig kommer til at passe sammen. Og samfundet er i stor grad med til, at fastholde os minoriteter i vores selvhad og kropsforvirring.

1. september 2014 trådte loven om juridisk kønsskifte i kraft. Her har Sundhedsstyrelsen udsendt de retningslinjer, som forbyder transpersoner i at modtage hormonbehandling fra andre steder end gennem Sexologisk Klinik.

Helt absurd, at lave monopol på en så privat og følelsesmæssig behandling. Loven får ikke kun konsekvenser for de mange transpersoner, der er ved at skifte køn. Den bryder også med vores grundlov om, at vi er fri borgere. Retten til selv at bestemme over sin krop bliver taget fra en gruppe mennesker, der i forvejen har og stadig oplever diskrimination. Staten Danmark, som ellers blomstre sig i ytringsfrihed og borgerrettigheder, fejler på det kraftigste på dette område.

Hvorfor er det at Sundhedsstyrelsen igen og igen er ti skridt bagefter resten af verden? Ikke kun på de transkønnets rettigheder, men også på hiv/AIDS området er Sundhedsstyrelsens retningslinjer langt bagefter, end hvad forskning har vist.

Vi må ikke glemme, at være mennesker og tage ansvar for vores eget liv. Det er i hvert fald det vi bliver på duppet igen og igen fra alle offentlige instanser, men samtidigt, må vi ikke selv bestemme hvilket køn vi vil have. Jeg er overbevist om, at man ikke bare skifter køn for sjov skyld. At hvis en person virkelig føler sig fanget i en krop han eller hun ikke føler sig hjemme i, så er det ikke bare en lille fix idé – og wupsi så skifter man køn. NEJ, der er mange års selvhad og selvransagelse henover en sådan beslutning, så Sundhedsstyrelsen skal blande sig HELT OG ALDELES UDENOM.

Det skal være en menneskeret at kunne skifte køn, hvis man føler sig fanget i det forkerte køn. Staten pumper millioner i fedme bekæmpelse og behandling af rygere med lungekræft mm. Disse personer har ofte SELV VALGT deres skæbne, og alligevel betaler JEG for deres operationer. Jeg vil da hellere betale for at en transperson kan få et bedre liv med en krop han eller hun kan være glad for. Ligesom jeg er glad for min krop. De transkønnet fortjener vores opbakning og respekt.

Seneste blogindlæg

Se alle

Spiritualitet og Homoseksualitet

En Dybdegående Undersøgelse Introduktion: I en verden præget af individualitet, er forholdet mellem spiritualitet og homoseksualitet et emne, der kræver lidt nærmere og en dybdegående refleksion og fo

コメント


Indlæg: Blog2 Post
bottom of page