top of page

MÅ JEG SPRINGE UD?

MÅ JEG SPRINGE UD? Eller har jeg overhovedet noget valg?

2013 og der er stadig lande i vores del af verden, der halter bagefter når vi taler om homoseksualitet. Bare se på Rusland og deres måde at behandle deres homo-landsmænd og kvinder på. Jeg må tilstå, at jeg mest af alt har lyst til at rejse over til Rusland og sætte mig ned med en flaske vodka og give Putin en ordentlig krammer. Han må have oplevet så meget svigt i sin barndom og ungdom, når han kan gennemfører en lov der forbyder homoseksuel propaganda. På den anden siden; hvorfor så egentlig spilde min tid med noget der sker så langt væk? Det der sker i Rusland i øjeblikket, er ikke blot et brud på menneskerettighederne og en kæmpe diskrimination af LGBT samfundet. Det er også med til at skildre et Rusland, som et land i total uvidenhed om hvad der sker i resten af verden. Jeg erkender, at jeg ikke er russer-ekspert, men går gerne i front når LGBT og menneskerettigheder bliver brudt.

Da jeg sprang ud Da jeg sprang ud i sin tid, var det egentlig ikke fordi jeg havde den store lyst til det. Det var nærmere et nødvendigt onde. Jeg ville ikke have at mine forældre skulle læse om det i Se og Hør. Dengang datede jeg en lidt for kendt dansker. Af frygt for mine forældres reaktion og skuffelse over ikke at være de første der fik det af vide, sprang jeg ud! Jeg drak mig fuld, desværre til en familiejulefrokost, og fortalte min mor det. Behøver jeg at skrive, at hun allerede vidste det og tog det pænere end jeg gjorde. Derimod sad jeg og stortudede af lettelse over at have sagt det. Et luksus problem, når jeg tænker over de unge mænd i Rusland, og andre lande, der bliver tæsket for at vedkende deres kærlighed til et menneske af samme køn. I Danmark er det ikke forbudt at vise sin kærlighed til et andet menneske. Om det er mellem en kvinde og mand, mand og mand eller kvinde og kvinde, så er kærlighed her i landet altid velkomment. Den mangfoldighed vi har her i landet, og den måde vi respektere hinanden er en gave, som vi skal være stolte over.

To Russia whit love Andre steder i verden kan LGBT-folket, risikere at blive sat i fængsel, blive udsat for tortur og endda blive dømt til døden. Det er ikke en verden jeg vil leve i, desværre er det DEN verden jeg lever i. Netop derfor vælger jeg at skrive dette indlæg om at springe ud. Det er vigtig, at VI som lever her i den ”frie” verden, taler højt og tydeligt, når vi ser medmennesker i andre nationer blive diskrimineret. Vi må ALLE bruge vores frihed til at udtrykke os, og fortælle de nationer der ”ikke ved bedre”, at der findes et menneske bag det homoseksuelle. Et menneske af kød og blod. Et familie medlem, en bror eller søster, der fortjener at blive værdsat på lige fod som alle andre. Jeg var pave-stolt da jeg i tirsdag gik med i demonstrationen To Russia With Love. Over 10.000 støttede op. Det er sgu’ fantastisk.

Bøsserne raskmeldes i Danmark Så sent som i 1980 bliver ”302.09 Homosexualitas”, som var betegnelsen sundhedsstyrelsen brugte for homoseksualitet, imødekommet med krav om at få slettet diagnosen. Før det, var det at være homoseksuel en sygdom og gik under ”Seksuelle afvigelser” i gruppen: ”Neuroser, personlighedsforstyrrelser og andre psykiske, ikke-psykotiske forstyrrelser”. Men der gik mange år op gennem 1980’erne før det var nogenlunde almindeligt at være homoseksuel her i Danmark. Da det så blev almindeligt for den brede befolkning, ramte AIDS-epidemien og i mange år blev der igen set skummelt på to mænd der viste deres kærlighed offentligt. I dag er vi heldigvis langt fra 1980’ernes tabuer og fortidens fordømmelse. I dag er det endda tilladt at blive viet i folkekirken og søge adoption. Vores bøssehistorie går ligeså langt tilbage, som der har været mennesker her på jorden. Hvor der er liv, findes der sex, og derved også homoseksualitet. I dyreriget, i alle former for dyreracer, bliver der udøvet homoseksuel adfærd. Det er kun os menneske der besidder den homofobiske side, som på ingen måder klæder det menneskelige sind.

Dengang LGBT startede En af mine store helte på den homoseksuelle arena er, Axel Axgil, som i 1948 var manden bag, og grundlæggeren af ’Kredsen af 1948’ (Forbundet af 1948), det vi i dag kender som LGBT Danmark. Med foreningen fik bøsserne, først i Ålborg, senere i København og resten af landet, et sted de kunne tale frit om deres seksualitet og interesser. Det vi i dag tager forgivet, har været en lang kamp, som mange ældre bøsser har kæmpet for os unge, der boltrer os på Grindr, Boyfriend og i gadebilledet – og på lørdag, til den store Pride, danser halv- eller helnøgne rundt på ladet af lastbiler, mens tusindvis af danskere hylder vores mangfoldighed.

Rusland kæmper for tiden med homofobiske love, og visse lande i blandt andet Afrika dømmer homoseksuelle til dødsstraf. Vi har meget at gå for på lørdag, når vi går gennem gaderne i København. Jeg hejser i hvert fald det regnbuefarvet flag med budskabet: NO FEAR!

Lidt nyttig viden


Homoseksualitet betegner både mænd og kvinder, hvis seksualitet retter sig mod personer af samme køn. Ordet ”homoseksuel” er en sammensætning af det græske ord HOMO (samme) og det latinske ord SEXUALIS (kønslig).


I Danmark var der i 2005, i alt 3235 mænd og 2718 kvinder der levede i registreret partnerskab. Danmark var det første land til at indføre registreret partnerskab, det skete da folketinget den 26. Maj 1989 vedtog loven om registreret partnerskab. Loven trådte i kraft søndag den 1. Oktober 1989. 11 par blev viet på Københavns Rådhus, hvor Axel Axgil og hans partner Eigil var de første der blev viet.


En populær naturvidenskabelig forklaring på homoseksualitet lyder, at den lægges fast i fosterstadiet som følge af hormonelle forhold i livmoderen.


Boyfriend.dk er stadig Danmarks største homo-netværk med over 40.000 profiler. Siten var i 2011 den 16. Mest besøgte site herhjemme.

Lidt fakta om regnbueflaget Flaget blev designet af Gilbert Baker og blev anvendt i Pride-sammenhænge første gang i 1978 i San Francisco. Flaget består af seks farver; Rød, orange, gul, grøn, blå og lilla. Oprindeligt var der to farver mere (pink og indigo), men i 1979, da flaget skulle produceres kunne den lyserøde farve ikke skaffes.

Farvernes betydning:


RØD; står for livet.


ORANGE; står for det hele.


GUL; står for solen.


GRØN; står for naturen.


BLÅ; står for kunsten.


LILLA; står for ånden eller sjælen.

Tilsammen skaber alle disse elementer rammen om det hele menneske. Det som ethvert menneske bør værne om. Et krav og et status for TOLERANCE.

Comments


Indlæg: Blog2 Post
bottom of page