top of page

Mandens Banana

Af Bjorn Dotzauer

I sidste uge udgav jeg artiklen: Mandekroppens forskelligheder, hvor jeg beskriver den usikkerhed, der de seneste år er kommet omkring kroppen. Især den perfekte krop syntes at have taget fokus og håbet fra mange. Jeg skrev:

”At elske sin krop, er ikke en selvfølge for alle. Mange mænd oplever, at have en forestille om, et image, at leve op til. Det gælder for de fleste mænd, uanset seksualitet. Nogen bliver født i den forkerte krop, mens andre aldrig rigtig lære, at holde af den krop de er født i.” Det gælder i den grad også for mandens forhold til sin pik. Det forhold er ofte dybt komplekst og kan påvirke hans selvbillede, selvværd og seksuelle oplevelser på forskellige måder. Penis er en central del af mandens kropsidentitet og seksualitet, og det er vigtigt at anerkende de forskellige aspekter af dette forhold. I denne artikel vil jeg tage på opdagelse i Mandens Banana-plantage og se nærmere på de forhold der kan ødelægge det sunde forhold til mandens kønsorgan.


Biologisk og fysisk aspekt: Biologisk set er penis et reproduktivt organ, og dens fysiske funktioner er afgørende for mænds seksuelle aktivitet og reproduktion. Mænd kan udvikle en vis grad af forbindelse og stolthed over deres penis, som en manifestation af deres maskulinitet og evnen til at opnå seksuel tilfredsstillelse og reproduktion. Vi sender gerne pik-billeder, men ikke ansigtsbilleder! En lidt forskruet og interessant udvikling på at forføre og ”lokke” til sex, i stedet for at lokke med det, mange rent faktisk ønsker sig – intimitet og en partner-in-crime.

P!kken som statussymbol på OnlyFans Under Corona-tiden fik den naturlige krop med lidt former og skønhedsfejl til at være mere attraktivt igen. Det var fantastisk at se mandekroppens forskelligheder, men desværre kom der også den helt modsatte trend. De meget trænede drenge (mellem 16-22 år), der på SoMe-platforme viste deres kroppe frem, seksualisering af deres kroppe, hvor nu intet er ladt til fantasien. De viser tydeligt deres undertøj og badebukser frem, gennemsigtige og ofte med en halverigerede penis, der ikke kræver meget fantasi at se form og størrelse på. Den helt nye trend dukkede op på Instagram og X (før kendt som Twitter) og henviste til OnlyFans-profiler, hvor kulturen nu er at vise sig frem mod betaling og som et statussymbol. På OnlyFans er det ligegyldigt med seksualitet, for personen bag profilen har ofte kun sex med sig selv eller viser sig frem alene. Eneste regel her synes at være den: jo mere trimmet/trænet og drenget du kan se ud, des mere er folk villige til at købe sig adgang til din profil.


Selvbillede og d!ckpics: Mænds selvbillede kan som nævnt være dybt knyttet til deres penis, især på grund af kulturelle og sociale forventninger om, at størrelse og præstation er afgørende for deres seksuelle tilfredsstillelse og maskulinitet. Mænd kan føle sig usikre eller utilstrækkelige, hvis de føler, at deres penis ikke lever op til disse idealer. Dette kan have en negativ indflydelse på deres selvværd og selvtillid, både i seksuelle situationer og i det daglige liv. I min fotobog Show me your nudes (2019), viser jeg den frodige mangfoldighed der er i mandes kønsorgan. Mit formål med bogen er, at vise hvordan manden ser ud i al almindelighed, når de ikke har erektion og har toptrimmet overkroppe.

Bogen viser hvordan den gennemsnitlige mand ser ud uden tøj på. Undervejs kommer jeg med gode råd og øvelser til, hvordan man kan få et bedre forhold til sin krop, pik og seksualitet, og ikke mindst, hvordan man bevarer en vis selvrespekt på de sex-sociale medier.

Seksuel selvtillid: Mandens kønsorgan spiller en central rolle i seksuelle oplevelser og intimitet. Mænd kan knytte deres seksuelle selvtillid til deres evne til at tilfredsstille deres partner og opnå erektioner. Problemer som erektil dysfunktion, for tidlige og/eller manglende udløsning kan påvirke mænds seksuelle selvtillid og skabe frygt for ikke at leve op til forventningerne hvad en mand skal kunne præsterer. Viagra og andre potensmidler bliver benyttet hyppigere end nogensinde tidligere, for der er ikke rum til at fejle. Tiden med den næste hook-up er kort, så mandens banana skal helst stå stenhård fra start til slut. Dette forskruet billede af hvad sex er, er desværre ved at blive de unges, og mange helt op til starten af 50’erne, tænker om hvad det moderne bøsse-sexliv skal kunne leverer.

Emotionel og psykologisk Aspekt: Forholdet mellem en mand og hans pik kan også have dybe emotionelle og psykologiske lag. Nogle mænd kan føle skam eller skyld omkring deres seksuelle begær eller præferencer. Dette kan skyldes samfundets normer og forventninger om maskulinitet og seksualitet. Disse følelser kan skabe en barriere for at udtrykke og udforske deres seksuelle ønsker og behov. At udleve fetish og biseksuelle lyster, er ikke noget vi er vant til at tale om, trods det at TV/radio, brevkasser og SoMe konstant smider det i hovedet på os. Nogle mænd føler at de må leve med en facade, et dobbeltliv, for at kunne acceptere deres seksuelle lyster. En mand med en mikropenis bliver ofte betragtet som en mindre attraktiv elsker end en mand der er godt udrustet. Mange tror at sex handler om størrelsen, men både af erfaring og hvad jeg hører fra andre, så er det gørelsen og ikke størrelsen der betyder noget.

Selvkærlighed og accept: At udvikle et sundt forhold til sin pik handler om at praktisere selvkærlighed og acceptere kroppen som den er. Dette indebærer at arbejde med den negative selvopfattelse og skifte fokus til de positive aspekter af ens krop og seksualitet. Selvkærlighed er en kontinuerlig proces, der involverer at ændre negative overbevisninger og udvikle en dybere forståelse for, at pikken er en naturlig del af den unikke person, man er. Uanset om man er født mand med en mikropenis eller en transformeret mand der fortsat må leve med sin klitoris og vaginal åbning. Sex og samliv handler om nnærværet. Ikke om det mann ser på PornHub eller ser på OnlyFans.

Professionel støtte: For mænd, der kæmper med negative følelser eller udfordringer i forhold til deres penis og seksualitet, kan det være gavnligt at søge professionel støtte. Som sexolog og sundhedsfaglig person, kan jeg hjælpe mænd med at udforske deres følelser, ændre deres negative mønstre og opbygge et sundere forhold til deres penis, krop og seksualitet.

Samlet set er mandens forhold til sin penis en kombination af biologi, selvbillede, følelser og kulturelle påvirkninger. At arbejde på at udvikle en sund og positiv opfattelse af sin penis er en vigtig del af at opnå en tilfredsstillende seksuel og emotionel trivsel.Herunder vil jeg lige fremhæve lidt fakta om mandens kæreste eje:

1: Størrelse og form på penis – gennemsnit? Penisstørrelse og form varierer fra person til person. Gennemsnitlig penisstørrelse varierer også afhængigt af undersøgelser og populationsgrupper, men den typiske gennemsnitlige erigerede penisstørrelse ligger mellem 13-15 centimeter i længde. Det er vigtigt at bemærke, at størrelsen ikke nødvendigvis er afgørende for seksuel tilfredshed og funktion.

2: Kan man rette på en skæv penis? En skæv penis er ikke altid en forstyrelse eller et problem, medmindre det forårsager smerte eller problemer med seksuel funktion. Hvis en skæv penis forårsager bekymring, bør man tage kontakt til sin læge eller urolog for en vurdering. I nogle tilfælde kan kirurgi overvejes for at rette op på en skæv penis, men dette bør diskuteres med en specialist, da det afhænger af den individuelle situation.

3: Renlighed, hvordan holdes penis ren? For at opretholde god renlighed af penis, er det vigtigt at vaske den dagligt med varmt vand og mild sæbe. Det er vigtigt at trække forhuden forsigtigt tilbage for at rense området under den. Skyl grundigt og tør forsigtigt med et rent håndklæde efter vask. Overdreven vask eller brug af stærke kemikalier kan fører til at huden bliver irriteret.

4: Hvor mange er omskåret?

Andelen af mænd, der er omskåret, varierer betydeligt fra land til land og fra kultur til kultur. I nogle kulturer udføres omskæring rutinemæssigt af religiøse eller kulturelle årsager, mens det i andre kulturer ikke er udbredt. Globalt estimateres det at omtrent en tredjedel af verdens mandlige befolkning kan være omskåret.


5: Hvilke kønssygdomme kan man få på penis? Der er flere kønssygdomme, der kan påvirke penis, herunder:

Klamydia: En bakteriel infektion. Kan giver udflåd.

Gonoré: En anden bakteriel infektion. Kan give udflåd.

Herpes: En virusinfektion, der kan forårsage sår og blærer. Kan ikke fjernes, men holdes nede ved udbryd med salve.

Syfilis: En bakteriel infektion, der kan føre til sår og ubehandlede tilfælde kan have alvorlige konsekvenser.

HPV (humant papillomavirus): Kan forårsage kønsvorter og øge risikoen for visse former for kræft.

Kontakt altid din LÆGE hvis du har symptomer.

I CheckPoint både i Aarhus og København, kan du blive testet mod hiv og de fleste kønssygdomme. Se mere på deres hjemmeside: aidsfondet.dk/checkpoint/

Har du spørgsmål om hiv eller en af de andre kønssygdomme kan du også rinnge til AIDSlinjen på: 91 91 07 07 Læs mere på og se åbningstider: aids-linjen.dk/


Комментарии


Indlæg: Blog2 Post
bottom of page