top of page

MÅ JEG SE DIN NØGNE KROP


MÅ JEG SE DIN NØGNE KROP Eller har jeg overhovedet noget valg

Vi bliver født nøgne… Vi er født nøgne og det er noget af det mest naturlige i verden. Alligevel er det igen og igen genstand for debat, hvorvidt vi i det offentlige rum kan tillade os at vise nøgenhed. Kønsdebatten raser derudad, og ærligt talt, så mener jeg, at den er kørt helt af sporet. Kvinderne ønsker ligestilling på alle fronter. Det er jeg klart fortaler for. Men med hensyn til nøgenhed er denne ligestilling kørt af sporet. Mænd må gerne vise brystvorter, men kvinder må ikke. Kvinder må gerne vise deres kroppe i meget små gennemsigtige bikinier, men hvis mænd gør det samme i meget stramme gennemsigtige trusser, så er fanden løs.

Vi mennesker har tabuiseret den nøgne krop i en grad, så vi ikke kan se en nøgen krop uden at tænke sex. Det er en skam, for kroppen er det smukkeste vi mennesker har. Den er unik og findes i mange former og farver med eller uden udsmykninger, så som piercinger, tatoveringer og behåring. I alle aldre og størrelser – og det er da smukt. Når vi er børn, er det næsten helt naturligt, at vi løber nøgne rundt derhjemme, men lige pludseligt – næsten fra den ene dag til den næste – er det tabubelagt og med hævede øjenbryn, at vise sin bare numse frem. Jeg forstår godt, at vi ikke kan gå nøgne rundt hele året på grund af vores klima, der især om vinteren kan gøre det ret fornuftigt, at vi pakker kroppen godt og grundigt ind, når vi bevæger os udendørs.

Kroppens skønhed fjernes Skønhedsidealerne i reklamer, film og magasiner har ødelagt det smukke og unikke ved de forskellige varianter af kroppe der findes. Nu findes der kun to stereotyper af kroppe af hvert køn; den perfekte model krop og den uperfekte virkelige krop. Vor herre bevares! Hvor blev de frigjorte 60’ere og 70’ere af? Det frigjorte, og det at turde vise sin krop frem, er blevet lukket inde og gemt væk.

Vores sociologiske tilgang til nøgenhed er blevet ændret. Mens vi anser os selv så liberale og frisindede, er vores samfund lukket til. Der er sikkert allerede skrevet tykke afhandlinger om dette, så det vil jeg ikke komme mere ind på. Jeg vil blotbemærke, at jeg syntes det er synd for vores samfund, at det kun er de såkaldte perfekte, der må vise sig frem uden tøj på – og ellers må alle andre lukke sig inde i stof og klæder.

Sex og nøgenhed kan godt skilles ad Sommeren er over os, og jeg vil opfordre ALLE til at smide tøjet og vise kroppen stolt frem. Vi er alle født nøgne, og det skal igen gøres til en naturlig del af vores sociale omgang med hinanden. Sex og nøgenhed kan godt skilles ad, og det har vi kunnet finde ud af før i historien, så mon ikke vi kan gøre op med mediernes pornofisering af kroppen og i stedet fokusere på renheden og æstetikken ved synet af en nøgen krop. Vi må ikke være bange for at kigge på hinanden, også selvom vi er nøgne, men tag hensyn ved at begrænse det og undgå at glo og nedstirrer hinanden, for vi er alle unikke med det vi render rundt med.

De bedste nøgenstrande i Danmark Herunder er en guide til de homo-venlige nøgenstrande jeg kender. Der findes med garanti mange flere. Kender du en god nøgenstrand, hvor vi mænd kan lufte det hele uden at støde børnefamilierne (og andre sarte sjæle), så skriv dem til mig og jeg tilføjer dem her.

København/Sjælland: Hundige Strandpark Tisvilde Strand Amager Strandpark / Helgoland Bellevue Ølsemagle Revle, Gay Nudist Beach

Fyn: Måle Strand ved Kerteminde Thurørev, ikke så mange homo’er, men en hyggelig strand.


Hundige Strandpark homoområde, hvor hovedsageligt mænd er nøgne. Nyttige links Regler for nøgenhed her i Danmark kan du læse her:


Seneste blogindlæg

Se alle

Spiritualitet og Homoseksualitet

En Dybdegående Undersøgelse Introduktion: I en verden præget af individualitet, er forholdet mellem spiritualitet og homoseksualitet et emne, der kræver lidt nærmere og en dybdegående refleksion og fo

Indlæg: Blog2 Post
bottom of page