Hvorfor er sex og nøgenhed et tabu i vores del af verden? Jeg vil dele sex og nøgenhed op og prøve at give et bud på, hvordan det kan være, at vi her i den ellers så frie verden, er begrænset i at vise os nøgen og udforske sex og seksualitet i det åbne rum. Det er ikke et nyt fænomen, at sex og nøgenhed ikke er tilladt på gader og stræder – ude i offentligheden. Sådan har det været i århundrede. Men hvorfor er det egentlig blevet sådan? Vi bliver alle født nøgne og for at blive født, for at skabe liv, må vi have sex. Som et af de eneste væsner her på kloden, er vi mennesker i stand til at forstå og begribe de følelser der er i os, som f.eks. lidenskab, blufærdighed, liderlighed, kærlighed og skelne mellem hvad der er rigtigt og hvad der er forkert blandt andre mennesker. Det gør os i stand til at kontrollerer og beherske vores ellers dyriske drifter i det offentlige rum.
Nøgenhed Nøgenhed på offentlige steder har skiftevis være forbudt og accepteret herhjemme. Men nøgenhed med seksuelle undertoner bliver for det meste set på med et opmærksomt øje. Det kan tænde de dyriske kræfter i os, og dét har gennem alle tider skabt stor debat, når det tages op til diskussion. At være nøgen offentligt, er noget de færreste tænker over at være og de fleste prøver at undgå. Det at vise sin nøgne krop forbindes både med en styrke, men også med en sårbarhed. At vise sig frem som man er skabt, kan være angstprovokerende for mange. I vores samfund, hvor den perfekte krop bliver dyrket og udstillet overalt hvor vi kigger hen, er det de færreste, der bryder normen og viser den ’almindelige krop’ frem. Jeg mener, at det er dybt bekymrende for vores samfund, at vi udstiller noget kun de færreste kan leve op til. Har du ikke en skønhedskrop, så skal du ikke vise den frem-attituden, den vil jeg gerne til livs. Vores krop, er hver især et unik kunstværk vi alle skal være stolte af. Om vi er tykke eller tynde, sorte eller hvide, om vi har ar eller misdannelser, viser blot hvor unik vores krop er og at vi skal værne og glædes over at bo i et tempel, som på naturligvis, er skabt ud fra sex og kærlighed.
Sex Sex er smukt. Sex er livsgivende, og sex kan sætte de dyriske drifter i kog og give en euforisk følelse i hele kroppen. At have en halv times sex hver anden dag, kan helbrede flere kredsløbsproblemer og øge din fysiske og psykiske sundhed mere end du tror. Sex sætter nemlig gang i hormonerne, og med et aktivt sexliv kan du ligefrem undgå at opleve stress og andre moderne livsstilssygdomme. I de sidste 60 år, er der blevet forsket uendeligt meget inden for sex og sundheds området. Selvom forskningen viser, at sex er sundt, bliver det stadig set som et stort tabu emne vi ikke skal tale om – i hvert fald ikke offentligt. Jeg tilstår gerne, at jeg elsker at tale om sex og have sex – også uden for hjemmets fire vægge og soveværelset. Sex er for mig, ligesom det er for de fleste mennesker, den ypperste tilfredsstillelse og kan bidrage til at kroppen bliver nulstillet for en tid. Selv onani kan give denne følelse i kroppen, men fra helt små bliver vi konstant bedt om at holde fingrene fra tissemanden. Vi lærer vores børn, at vores kroppe er noget vi skjuler og ikke stolt viser frem. At vi skal være tildækket og ikke må glædes os over vores egen tilfredshedsfølelse ved mindre vi er alene. Materielle ting bliver sat i stedet for ømhed og de mest basale elementer i vores liv. Det er skammeligt, mener jeg. Som sexolog vil jeg gerne opfordre til, at vi giver os selv et kærligt kram. At vi ser på os selv og det smukke hver en krop har at byde på.
Kærligst Bjorn Dotzauer
Comments