top of page

SEX UDEN FILTER – part 6


Religioner har gennem alle tider prøvet at få os til at væmmes ved sex og fortælle os, hvordan vi skal elske og have forhold på. Religioner får os ofte til at undertrykker vores følelser og begær overfor dem, vi elsker. Den skaber skam og skyld. Ikke kun i Kristendommen, Islam og Jødedom ser vi, hvordan de hellige bøger bliver brugt til at skabe en distance til kærlighed og sex. Jeg bliver bekymret, når jeg igen og igen erfarer, at religion bliver brugt for at bekæmpe to menneskers kærlighed til hinanden. Homoseksuelle over hele verden bliver ofre for en ældgammel arv af religiøs racisme, jeg som sexolog og menneske bliver meget skræmt af.

Jeg er født ind i den Kristne tro. Men jeg har meldt mig ud af folkekirken. Jeg ser mig stadig som værende et troende menneske, men jeg følger bare ikke en bestemt kirke eller trosretning. Jeg har studeret de hellige bøger over de sidste mange år, og i ALLE bøgerne finder jeg næstekærlighed og tolerance overfor vores medmennesker. Hvorfor er det så, at vi ikke lever efter det, i den virkelige verden?

Religion og seksualitet kan godt forenes. Jeg ser det overalt, jeg kigger hen. Kristne LGBT’er, Muslimske LGBT’er og Jødiske LGBT’er – de er alle vegne. Og jeg bliver glad, når jeg ser dem. For de, om nogen, ved, hvordan det er at leve med religion og kærlighed tæt inde på kroppen. Men de kender også bagsiden af deres skæbne som religiøse LGBT’er i en stadig mere og mere fjendtlig verden.

Jeg har en bøn. En bøn til at jer LGBT’er her i Danmark og ude i den store verden. Bliv ved med at tro på en bedre verden. En verden, hvor religion er for ALLE – lige meget, om du er LGBT’er, hetero eller fra Mars. Jeg har en bøn om bedre sex skal komme fra hjertet og sendes til hele din krop – ligesom en religion.

Step 11: Face it (Face your fear and stand up against your enemies. Use your eyes. Use your senses. And remember to smile) Se din frygt i øjnene og overvind den. Har du nogensinde prøvet at se en rigtig skøn fyr, men ikke turde gå over til ham og invitere ham ud på en date? Nogen gange kræver det mod at turde kærligheden. At turde kærligheden, kan for mange være angstprovokerende og langtfra en let handling. Jeg ved det. Jeg har selv været en genert dreng, der var bange for, hvad andres tanker om mig kunne være. Men det var mine egne tanker og fordomme overfor mig selv og min dengang ukendte og uudforskede seksualitet, jeg var bange for. Først da jeg indså, at når jeg satser på mit eget hjerte og tror på min mavefornemmelse, så kan jeg finde kærligheden. Jeg siger ikke, at det virker for alle, men jeg ved, at åbne dit hjerte og være tro mod dig selv, kan du ’risikere’ at finde Prinsen på den hvide hest. Mod og det at turde give sig ind på kærligheden kan give styrke og endda ro i sjælen – sammen med en anden person.

Det samme gælder også, hvis kærligheden og et parforhold er gået skævt. Her kan det virkeligt trække tænder ud at få løsnet en konflikt op. Men når bylden er bristet, kan du komme videre. Enten med et forhold. der er styrket og blevet meget mere intens, eller du har sat dig selv fri for et forhold med had eller indebrændte følelser, og du kan nu bruge din frihed til at finde dig selv på ny. Begge veje kan styrke dig, men det kræver, at du tør det. Tør at være dig selv. Tror på dig selv. At du har mod og tør lytte til dit hjerte.

Et godt råd kan være at sluk for mobilen og computeren. Sætte dig et stille sted og mærke dig selv. At lukke ned (trække stikket ud) et øjeblik kan skabe et overblik over, hvor du er på vej hen.

En god øvelse er at overvinde din frygt og gå over til en, du ikke kender og sig ’Hej’ til personen. Især hvis du føler dig tiltrukket af personen. Du skal ikke på date eller invitere på sex eller andet. Bare sige hej og få en lille snak. Du vil se, at nye verdner åbner sig for dig.

Step 12: Forgive (Always forgive others. That will piss them off! And then; YOU will feel stronger. Love is stronger then hate) Tilgiv uanset hvor svært, det må være. Ved at tilgive kan du sætte dig selv fri og komme videre i dit liv. Brug tilgivelsen som et værn og et våben mod andres fordomme mod dig. De kender ikke hele din historie, og du kender ikke deres. Det at kunne give slip, og ikke lade andres ord og handlinger ramme dig, kan være svært. Vi er alle meget modtagelige for kritik, og især når vi blotter hele vores liv over for nogen, vi stoler på – eller på de sociale medier, kan det ramme ekstra hårdt, når det bliver vendt imod en.

Mange af os har ekskærester eller eks-lovers, der på den ene eller anden måde ikke mere skal være i vores liv. Det gør heller ikke noget. Vi står ikke i gæld over for nogen. Slet ikke overfor vores eks’er. Men vi kan bruge af den erfaring, vi fik, da vi var sammen med vedkommende. Om det var noget positivt eller negativt vi fik, så har det på den ene eller anden måde sat sig i os og gjort os til den, vi er i dag. Kan vi tilgive og give slip – bare sige til os selv, at det var en oplevelse, vi helst havde været foruden men acceptere, at den nu engang er her, så er jeg sikker på, at det bliver meget lettere at komme videre. At kunne give sig hen til et andet menneske igen. Vi kan ikke undgå, at kærlighed gør ondt fra tid til anden. Det er sådan kærlighed fungerer. Det er ikke altid en dans på roser. Som alle roser, er der torne, der kan stikke. De skal tages varsomt af eller du må lære at leve med dem på Din rose.

Tilgivelse kan derimod være svært og næsten en helt uacceptabel handling, når nogen. vi kender eller os selv bliver udsat for en Hatecrime. Selvom vi lever i et frit demokratisk land, så er der desværre nogen, der bruger vold frem for dialog, når de ikke er enige med andre. Vi må ikke lade os skræmme af disse ”små hjerner”, der ikke ved bedre. Der findes desværre heller ikke en kur mod dem, så det bedste ,vi kan gøre, er at tilgive dem og sende dem noget kærlighed. Jeg ved, at der er intet, de vil HADE mere, end at vi tilgiver dem og ikke lader os skræmme af dem. Kynisk måske – men disse mennesker er uden for pædagogisk rækkevidde.

Et godt råd her er at være åben for det, du ikke kender. Find din indre søjle og hvil op af den. Hvil i dig selv. Vær imødekommende og tolerant overfor andre mennesker.

En god øvelse kan være at du sætter dig på en stol og studere hele din krop. Hvordan ser den egentlig ud under alt det tøj, du ellers altid pakker den ind i? Du skal ikke kritisere noget ved dig selv. Bare anerkend din krop som den er lige nu.


Bjorn Dotzauer

Comments


Indlæg: Blog2 Post
bottom of page