top of page

TAK FOR I ÅR 2023


Kære læsere,


Året, der er gået, har været en utrolig rejse for mig, fyldt med refleksion, åbenhed og vigtige samtaler om menneskets, og især mænds intime relationer og mangfoldighed. Det har været en fornøjelse, at dele mine tanker med jer gennem mine mange artikler. Jeg vil gerne her tage et øjeblik til at reflektere over nogle af de emner, som jeg, jeres sexolog, har udforsket sammen med jer i løbet af 2023. Vi har blandt mange emner udforsket den maskuline forfængelighed (november), hvor jeg fik lov til at besøge en ny klinik på Østerbro, VIRGO. Jeg dykkede ned i en overset livssituation for mange mænd: overgangsalderen for mænd (oktober) og reflektere over, hvad der udgør den bedste bøssealder (september) og det svære i at gå fra twink til daddy. Disse emner kommer jeg meget mere ind på i det kommende år, da mange af jer har givet udtryk for, at I gerne vil læse mere om netop dette. Jeg har også kastet et kritisk blik på trækkerdrenge og sugardaddies (oktober), der i samarbejde med Out and About Sex og Mikkel Kjerri fra Made4Media, blev til den første Podcast i en forhåbentlig lang række det 1. oktober. Her var emnet nemlig også trækkerdrenge og sugardaddies, som indtil nu i skrivende stund har haft 13.000 unikke lyttere, og dermed ligger nr. 3 på Appel podcast. Gennem de mange artikler jeg har delt med jer, har jeg forsøgt at kaste lys over forskellige aspekter af mænds intime liv og de svære udfordringer vi mænd kan stå overfor.

Fremtidens dating med AI (august), som jeg beskrev den 11. august, er allerede begyndt, og det har været fascinerende at observere udviklingen på dette område gennem året. Fremtiden ser lys ud, og jeg vil fortsætte i 2024 med at dele mine tanker om, hvordan AI transformerer datinglandskabet og hvordan robotter også vil indgå i vores sexliv og intime relationer i de kommende år.


I år var det også året, hvor jeg kunne se tilbage på 10 år som sexolog, det skete i august og her brugte jeg lejligheden til at fejre mangfoldigheden og reflektere over emner som homoliv med børn (august), og senest her op til jul stigende ensomhed blandt mænd i julen (december), som jeg håber vi sammen kan gøre noget ved i det kommende år, f.eks ved aktiv at italesætte dette voksende problem og finde nogle løsninger på, hvordan vi kan bekæmpe ensomhed blandt vores med LGBTQ'er. Personligt har jeg lært utroligt meget ved at skrive om disse mange emner og høre jeres kommentarer til dem. Vi kom endda omkring kønsidentitet og kønsdysfori (september) som jeg dykkede ned i kompleksiteten af .


Udgivelsen af min roman "Mangel på beskyttelse og prinsesser" den 24. november markerede også et højdepunkt for mig i år – en bog, der dykker ned i udfordringerne ved at navigere i vores moderne seksuelle homo-landskab, hvor chemsex, misbrug og ensomhed kan herske og ødelægge. Når festen tager overhånd (november) og Fanget i et farligt favntag (november) beskrev jeg netop ovenstående problematik og 1. januar 2024 udkommer Out and About Sex med en podcast om dette meget aktuelle emnet, så håber I vil lytte med (den kan streames der hvor du plejer at lytte til din podcast).

Vi slutter året med en stærk erindring om World AIDS Day den 1. december, hvor jeg satte fokus på vigtigheden af sundhed og støtte i kampen mod HIV og AIDS, og med PreP i blodet og masser af kondomer i baglommen, er vi nu klar til at skåle det nye år, 2024, velkommen. Som vi nærmer os årets afslutning, vil jeg gerne takke jer alle for at læse med. Det har været et år fyldt med indsigt, refleksion og ikke mindst, gode tanker om alt det I har på hjertet. Bliv ved med at komme med jeres synspunkter og emner, som jeg vil se frem til at sætte lys på i mine artikler i det kommende år. Lad os sammen se frem til et nyt år fyldt med fortsat vækst, åbenhed og respekt for hinanden, os i LGBTQ-miljøet og os mænd, der har sex med mænd, af lyst, af kærlighed, af nysgerrighed og kedsomhed og bare fordi - sex er sjovt!

Med tak for jer. I ønskes et lykkebringende nytår

Jeres sexolog, Bjorn Dotzauer.
 

Comments


Indlæg: Blog2 Post
bottom of page