top of page

Intimpleje og udsmykning

I en række artikler vil jeg dykke ned i den mandlige seksualitet og sundhed.

De mest grundlæggende og indlysende emner vil blive belyst over de kommende uger, så den metroseksuelle, biseksuelle og homoseksuelle mand, kan føle sig godt klædt på (eller af) til det moderne liv anno 2022. Sørg for at følge med her på siden, så du ikke går glip af den næste artikel. Sidder du med kommentarer eller spørgsmål, så stil dem gerne i kommentarfeltet. Har du brug for personlig rådgivning, så send mig en mail og vi finder en tid til samtale.


I en foregående artikel, har jeg beskrevet, hvordan du kan skylle din endetarm og gøre dig klar til analsex. I denne artikel vil jeg se nærmere på, hvordan du yderligere kan pleje og udsmykke dine intime steder.

Det er ingen hemmelighed, at en god daglig hygiejne er med til at gøre en mand attraktiv, og den hjælper dig også med til, at undgå infektioner og svamp, der kan give udslæt, kløen og svigen, og i værste tilfælde peniscancer. Brug af intimsæbe eller rindende rent vand dagligt, er den bedste måde at undgå ovenstående problematikker på. Der findes mange produkter på markedet til pleje af dine intime områder. Skal du bruge sæbe i skridtet, så vil jeg anbefale, at du bruger en intimsæbe uden parfume og så neutral som muligt, for at undgå irritation af hud og slimhinder. Især glans af penis og endetarmsåbningen er meget følsomme områder, hvor almindelig sæbe bør undgås.


Kan man slippe helt for at dufte af prut omkring hullet?

Det kan man godt, og nemmere end du måske lige tænker det er.

At skylle røv, er en god start til at undgå lugten af prut, når din partner skal kysse din stjerne. Men almindelig vask dagligt, hvor en finger lige glider ind i åbningen af anus, er ofte nok til at give dig en ren fornemmelse og holde ”prut-lugten” på afstand. Undgå noget med parfume, igen, det kan give udslæt og irritation af slimhinderne.

Behåringen lige omkring endetarmsåbningen kan holde på lugt og indeholde spor af afføring, derfor er mit råd at du barber eller trimmer meget kort omkring anus i en ca. 2 cm radius omkring hullet. Det vil hjælpe med til at holde området rent.


Behåring:

Mænd er forskellige, og især når det kommer til behåring. Nogle har meget behåring og andre ingen eller kun lidt hår, og begge varianter kan være frække. Det allervigtigste, uanset hår eller ej, er hygiejnen. Det siger sig selv, at jo mere hår, des mere vigtig er vand og sæbe for at undgå bakterier.

Glat eller urskov eller den gyldne mellemvej, trimmet. Det er smag og behag, og heldigvis er der ingen regler for hvad du skal vælge at gøre ved din intimbehåring. Personligt foretrækker jeg mænd med behåring, men det skyldes nok min egen krops manglende behåring. Men en veltrimmet behåring, der er nøje afmålt, uanset omfanget af hår, vidner som regel om, at manden der plejer det også går op i god hygiejne, og det er sexet, og det spreder ikke unødige lugtgener eller bakterier.


Piercing: (anal+penis)

Der findes mange former for piercinger, nogle mere erotiske end andre. Alle dog med det formål, at manden der bærer piercingen, ønske at udsmykke sin penis med smykker, der enten fremhæver hans penis, fremmer nydelse ved seksuel opstemning og/eller fordi han ser det som en pirrende fetich. Uanset hvilken én af de ovenstående grunde det må være, er det en meget privat form for udsmykning, der både kan få folk til at rynke på næsen og klappe i deres hænder over synet af en intimpiercing. Det vigtigste når du har overvejet at få en intimpiercing og skal til at få den indført i din penis, er at du vælger en piercer, der overholder hygiejne og forstår vigtigheden af, at rådgive dig ordentligt omkring pleje af piercingen dagene/uger efter piercingen er sat i. Der kan nemt gå betændelse i en ring eller pind, der er sat i mellemkødet, penis og/eller pungen, da der er tæt kontakt til sved, urin og afføring.

Illustrationen viser, hvor de mest foretrukne intime piercinger kan være placeret.


Foruden de piercinger der er vist på ovenstående billede, findes der et utal af andre piercinger både til penis glans, skaftet, pungen og mellemkødet.Tatovering: (anal+penis)

Til forskel fra intimpiercinger er intimtatoveringer mere harmløse, da de kun kræver ekstra opmærksomhed med hensyn til hygiejne lige når de er blevet tegnet på huden. Det kan være en fræk gestus til andre, at vise sin seksuelle og intime signatur frem med en tatovering. At pryde sin penis med en elefant (som vist på billedet), eller få en stjerne/cirkel omkring anus, er også versioner der ofte ses blandt de mere hardcore. Der er en uendelighed af muligheder for at skabe sin helt egen personlige tatovering og kun din (eller din tatovørs) kreative tanker kan sætte grænser for, hvordan du kan udsmykke din krop og intime områder. At kombinerer tatovering og piercinger kan give en ekstra demission af udsmykningen. Men husk altid, at det er hygiejne og den rigtige tatovør, der skaber det bedste resultat.


Blegning og botox omkring anus:

Huden omkring anus kan være lidt mørkere end på resten af kroppen, dette kan bleges, men jeg vil opfordre dig til, at se om du ikke kan leve med, ikke at være helt porno-stjerneagtig der. Mange blegemidler indeholder kemi, der kan være allergi- og/eller kræftfremkaldende. I nogle tilfælde kan det ligefrem give så kraftig eksem og irritation omkring anus og i slimhinderne, at analsex efterfølgende bliver svært at nyde.

Botox er de sidste år også blevet meget eftertragtet at få indsprøjtet omkring anus. Det kan have mange fordele, så som; at få de små fine rynker der er omkring anus til at glatte sig ud, og stramme en løs ringmuskel op eller løsne den (kommer an på hvor botox injiceres), men kan i lige så mange tilfælde have ulemper, så overvej det nøje inden du beslutter dig for at få indført botox i den ende af kroppen.


Mit navn er Bjorn Dotzauer, jeg er uddannet sexolog og sygeplejerske. Arbejder til daglig på Rigshospitalet, Afdeling for Urologiske cancer sygdomme i de mandlige genitalier. Jeg har siden 2010 beskæftiget mig med mænd, der har sex med mænds seksuelle sundhed, trivsel og udfordringer. I min klinik på Østerbro taler jeg med alle typer af mænd, heteroseksuelle, bi- og homoseksuelle og trans mænd om livets små og store udfordringer. Har du brug for en samtale, så send en mail eller ring, så taler vi om dit behov og finder evt. en tid til samtale.

Send gerne et billede af din intime udsmykning til: BjornDotzauer@gmail.com

Billedet kan blive brugt i en kommende artikel og du skal derfor være indforstået med dette.* Denne artikel er ikke videnskabelig underbygget af forskning, men en skrevet ud fra personlige iagttagelser og erfaring.


Foto: Alle fotos taget af Bjorn Dotzauer

Comments


Indlæg: Blog2 Post
bottom of page